miercuri, 5 decembrie 2012

Saratele cu branza si chimen

Am tot cautat retete pentru saratele dar tot la cea daruita de prietena mea, Gipi, ma intorc ori de cate ori vreau ceva sarat. E o reteta relativ ieftina, iar avantajul este ca aluatul nu trebuie lasat la dospit.


 Ingrediente:
- 4oua
- 1 pachet unt (la temperatura camerei) sau o cana untura
- o farfurie adanca, plina cu branza sarata data pe razatoare
- un plic praf de copt sau o lingurita bicarbonat stins in otet sau zeama de lamaie
- chimen
- un praf de sare
- faina cat cuprinde

In plus, pentru uns saratelele pe deasupra: - un ou
                                                                - boia dulce de ardei
                                                                - seminte de chimen, mac sau susan

 Se bat ouale cu sarea, se adauga branza rasa, untul moale , praful de copt si semintele de chimen. Se amesteca bine, apoi se adauga faina si se  framanta, astfel incat sa iasa un aluat suficient de tare ce se poata modela.
 Intindem aluatul intr-o foaie mai grosuta si taiem cu forma. Noi am folosit forma de covrigei si cea de stelute.
Asezam saratelele in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Batem bine oul, adaugam doua linguri boia dulce si amestecam bine. Cu acest amestec ungem saratelele. Apoi presaram seminte de chimen, mac sau susan. Si dam la copt in cuptorul preincalzit. Lasam cam 15-20 minute, pana cand saratelele capata o culoare usor aurie.
Lasam la racit si sunt gata de papat!
Pofta maxima!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu