marți, 29 octombrie 2013

Activitati de Halloween

 Gabri e tare prins cu sarbatoarea de Halloween si tot ce inseamna aceasta sarbatoare, de la decorat casa la costume... Personal, pana de curand nici nu stiam cand este aceasta sarbatoare dar pentru ca l-am vazut pe Gabri atat de incantat a trebuit sa ma conformez si sa  caut cat mai multe  idei legate de Halloween. Si astfel sa realizam impreuna cat mai multe activitati pe aceasta tema. Ne-am inspirat mai ales de aici.
Am decorat borcane, am pictat rolele de la hartia igienica, am facut fantomite din servetele, am facut felinar dintr-un dovleac cumparat de tati de la targ... Si pentru ca nu vrem sa tinem doar pentru noi ceea ce am facut, vrem sa va aratam si voua .


1. Borcanul mumie
Cu pansament si doi ochisori mobili am decorat un borcan si ne-a iesit borcanul mumie. Am mai pus o lumanare si gata lampadarul.


2. Borcanele monstruleti
Gabri a pictat borcanele (cu acrilice), mami le-a decorat si monstruletii nostri sunt gata de petrecere.



3. Monstruletii din rola de hartie igienica
Gabri e cel care a pictat si a decorat rolele, asa cum i-a placut lui.


4. Fantomite
Ne-au placut tare mult fantomitele decorative ale celor de la 'Hai la gradinita', dar le-am adaptat la materialele noastre, neavand material textil alb la indemana. Am folosit servetele, ziare, ata neagra si marker negru. Am mototolit ziarul, realizand astfel capul fantomitei, am pus apoi servetelul, am prins cu ata neagra; apoi am decorat cu markerul, facand fantomitele decorative.


Gabri a vrut sa faca si o fantomita fata, asa ca domnisoara s-a ales cu-n machiaj pe masura :)

Tare s-a mai distrat Gabri, gasindu-i domnisoarei un partener.



Fantomitele pereche ne decoreaza usa, daca ne vizitati sa nu va speriati prea tare.


Iar celelalte fantomite fac parte dintr-un aranjament ce ne impodobeste holul.


5. Dovleacul felinar
Nu putea sa lipseasca dovleacul din decor; de data asta tati a fost cel care ne-a dat o mana de ajutor si ne-am distrat 'in familie' (cum ii place lui Gabri sa spuna si sa se distreze), realizand dovleacul monstru felinar.






Intre timp, Gabri a mai adaugat la colectia de Halloween si cateva desene in acuarele, desigur un monstru si-un dovleac. Si imi spune ca vor mai urma si altele...


Cu brocanele noastre decorate vom participa la Concursul de Halloween - 'Borcanasul Costumat' al celor de la 'Hai la gradinita'.

Un comentariu: