miercuri, 5 decembrie 2012

Stelute "sclipicioase" cu mac si chimen

 Inspirati de Bradutii din aluat de sare ai Ancai,am facut si noi stelute! Si nu orice fel de stelute , ci stelute cu chimen , mac si ..putin sclipici! Ca tot se apropie sarbatorile si ne trebuie oranamente "hand-made" pentru bradut.
 Noi am folosit aluatul de saratele, pentru ca am vrut ca o parte (mai bine zis, cea mai mare parte:) dintre stelute sa le mancam, iar cateva sa le decoram pentru bradut! Asa am reusit sa combinam cele doua pasiuni: "bucataritul" si "scoala de acasa".
  Aceste saratele stelute se fac foarte repede si sunt tare gustoase. Iar daca le mai adaugati putina ..culoare si-o panglica, devin un ornament tare dragut pentru pomul de Craciun.

   Am facut mai intai aluatul (reteta o gasiti aici ), am intins foaia, am facut forme (puteti folosi orice forme, in functie de preferinte, noi am ales stelutele si covrigeii), am pus in tava si am uns stelutele cu ou batut si-am presarat chimen si mac. Le-am copt si le-am lasat la racit. 
Pentru ca am omis sa facem gaurile pentru prindere (cu scobitoarea), inainte de a le coace, a trebuit sa ne ajutam de o forfecuta pentru aceasta operatiune, dupa racire. 


 Le-am lacuit cu oja sclipicioasa si iata ce-a iesit! Niste stelute minunate, numa' bune de pus in bradut.



Cu aceste stelute vom participa la un primul concurs al Ancai pe blogul "De toate"

Un comentariu: