marți, 16 aprilie 2013

Invatam germana 1: cifre, culori, fructe

  Saptamana trecuta am aflat despre Language Challenge- April 2013, provocare ce ma motiveaza sa invat organizat, limba germana, impreuna cu piticul meu de 3 ani si 11 luni. Invatam impreuna, deoarece nici eu nu stiu germana,  sau cel putin nu stiam nimic pana acum 4 luni cand am facut o schimbare de tara si clima :)
 Pentru prima saptamana mi-am propus sa recapitulam cifrele (Gabri numara foarte bine pana la 20, iar cu putin ajutor si mai departe), sa invatam culorile, sa invatam fructele, sa cautam cantecele in germana si sa ascultam , sa dansam.
 Am aplicat metoda celor 10 minute de invatat pe zi, de cele mai multe ori am avut mai multe reprize a cate 10 minute. De mare ajutor ne sunt cartile 'Germana pentru cei mici' 1 si 2, cumparate din tara si un mini-laptop Fulger McQuinn in germana. Cu ajutorul lui Gabri a invatat primele numere.


   Cum am invatat culorile
  Mai intai am pus cateva filmulete pe youtube http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=YHuaCKq8dOU&NR=1 cu test si http://www.youtube.com/watch?v=KQ-P0t5nr_E 
 Apoi le-am repetat cu ajutorul lectiilor din 'Germana pentru cei mici' si am facut joculetele de aici.
De fiecare data cand deseneaza il rog sa -mi spuna numele culorii si in germana.




 Ne-am jucat de-a magazinul, unul dintre jocurile preferate ale lui Gabri:  scoatem colectia de masinute si le asezam fie pe culori , fie pe categorii de masini. G. este ba cumparator, ba vanzator. Cere masini de diferite culori, intreaba sau spune pretul.... Cu ocazia asta repetam si cifrele.

Un joculet tare bun pentru cei pasionati de masini: in drum spre sau dinspre gradi, denumim culoarea masinilor intalnite.

 Fructele 
Am pornit tot de la filmuletele de pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=4F0R1jRGB_E  si http://www.youtube.com/watch?v=RF3KDR 
 In filmulet apar si legumele dar nu am insistat prea tare pe acest capitol.

Jocul 'Number' ( un joc puzzle) ne este de mare folos, cu ajutorul lui recapitulam culorile, fructele, numerele si facem si putina matematica.



Tot in prima saptamana am cumparat doua carticele tare dragute , in limba germana 


Ce n-am reusit pentru prima saptamana? nu am gasit  cantecele in germana, insa  'Ne jucam' ne-a dat cateva idei, ocazie cu care ii multumim tare mult de ajutor.

Pentru cea dea doua saptamana ne propunem sa invatam animalele si familia.
 Spor la joc si joaca !













2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Multumim pentru inscrierea la provocarea noastra, sa aveti mult spor si idei frumoase pe care sa le impartasiti cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult, Adina! provocarea ta ne-a dat un imbold! spor si voua si asteptam alte provocari!

    RăspundețiȘtergere