luni, 28 mai 2012

Prajitura Stela, cu nuci si gem

 Nu stiu numele real  al acestei prajituri, asa ca am denumit-o dupa numele matusii mele, Stela, cea care mi-a dat reteta acestui "dulce". Stela este o gospodina desavarsita si o sursa de inspiratie pentru mine , in ceea ce priveste "bucatareala". Saru' mana pentru reteta!



 Dar sa trecem la treaba :)) si sa vedem ce ne trebuie pentru prajitura:

-  un borcan mic- 400g cu gem de caise -asta ar fi ideal pentru ca acest gem va da o aroma deosebita prajiturii,  dar daca nu aveti nu-i bai, putem folosi si alt gem (eu am avut gem de prune)


Pentru aluat:
- 200g unt, 330g- 380g faina, 3 linguri smantana, 1ou, 100g zahar, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat
Amestecam toate ingredientele si formam o coca potrivit de tare, pe care o putem lucra. Impartim aluatul in doua si facem doua foi.

Pentru crema:
- 150g nuci macinate, 150g zahar, 4 albusuri, putina sare
  Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga si zaharul si mixam bine, apoi adaugam nucile macinate si mixam.
  Ungem tava cu unt si tapetam cu faina. Asezam prima foaie si o ungem cu gem. Peste gem vom turna crema de albusuri cu nuci, acoperim cu cea de-a doua foaie, pe care o intepam cu furculita. Dam tava la cuptor (preincalzit, asta se stie), la foc potrivit , pana cand se rumeneste frumos.

Timp in care trecem la cea de-a doua crema :
- 4 galbenusuri se mixeaza foarte bine cu 120g zahar
Crema obtinuta se pune deasupra prajiturii, imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor. Decoram cu bombonele cu gust de ciocolata. Apoi introducem pentru 10 minute tava in cuptorul  incins, dar cu focul inchis, pentru a se  intari crema din galbenusuri.
Lasam prajitura sa se raceasca si o portionam cu un cutit incalzit.
Pofta maxima!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu