sâmbătă, 28 iulie 2012

Omida mancacioasa 2

 Omida mancacioasa ne-a tinut ocupati doua zile, in prima zi am construit omidutele, iar in doua - coconul si fluturele. Ma bucur tare mult ca Gabri a inteles ciclul evolutiv al unui fluturas , iar acum cand vede un fluture imi spune "povestea" aparitiei lui, incepand cu oul care statea pe-o frunza....
Cartea "Omida mancacioasa" a devenit preferata lui si chiar daca acum stie intreaga poveste, ne pune sa i-o citim iar si iar.

 Asa cum ziceam, in prima zi am facut omida mica si omida mare si grasa ("male si glasa, ca tataie" - zice Gabri :)), a doua zi ...:

 Coconul
Coconul mi-a dat ceva batai de cap, dar intr-un final a iesit (ideea imi apartine:))
Materiale necesare: carton, lipici (daca aveti un capsator bun il puteti folosi), hartie creponata ( de preferat de culoare maro, noi am avut doar portocaliu) sau hartie glase.
Am taiat cartonul in fasii egale si le-am lipit formand un fel de..."minge de rugby". "Mingea" astfel obtinuta am 'imbracat-o'  in hartie creponata. La unul dintre capete am facut o gaura, locul pe unde va iesi frumosul fluturas.





  Fluturele
 Ne-am inspirat de aici (multumim Cameliei pentru pont) si am realizat si un fluturas foarte frumos.
Materiale necesare: hartie creponata, un carlig de rufe din lemn, sarma, margelute, acuarele, foarfeca

Am taiat hartia creponata : un oval rosu mai mic si un oval galben - mai mare, Gabri le-a pictat cu degetelele (atentie insa ca hartia creponata se rupe foarte usor), am lasat la uscat.
Carligul l-am pictat si l-am pus la uscat (Gabri s-a ocupat si aici de pictat).




Hartia creponata se strange la mijloc, cu mana, apoi prindem cu sarma, lasand capetele mai lungi pentru antene. Prindem margele in varful antenelor.
Carligul de rufe se prinde peste sarma, formand corpul fluturasului.



Mancarea omidei
Pentru ca am vrut sa reproducem intreaga carte, am facut si mancarea omidutei.
Materiale: carton, acuarele, foarfeca, lipici si putina indemanare:))
Mai intai am desenat mancarea omidutei (daca va e mai usor puteti imprima fisa de colorat de pe site-ul lui Eric Carle). Am pictat- Gabri m-a ajutat si de data asta (mai putin ziua de sambata). Am lasat la uscat.

 Intre timp am taiat cartonul pe zile, ca in carte, l-am perforat pentru a ne putea face propria carticica.
Am decupat mancarea omidutei si Gabri a lipit-o pe cartonase.






Pentru ca toate materialele erau gata, am repetat intreaga carte si ne-am distrat de minune.






Un comentariu: