luni, 15 iulie 2013

Vara in Lübeck


Sa traiesti in Lübeck dupa ce ai stat intr-o tara mediteraneana si intr-una cu clima temperata, nu-i chiar asa usor, mai ales pentru cine iubeste vara si caldura! Si asta din cauza climei, orasul fiind situat in nordul Germaniei, aproape de Marea Baltica.


 In iulie prima saptamana a fost cu ploi si temperaturi de 13- 17° C (mult prea rece pentru noi, iubitori de caldura si mare), apoi vremea a dat semne ca isi revine si ne-a adus si 23-26°C. Zile cu adevarat frumoase, zile de vara de care ne bucuram din plin.
 Intr-una din zilele astea frumoase l-am luat pe Gabri si am iesit la 'cercetat' (cum zice el) sau la hoinarit prin oras, cum imi place mie sa zic. Cu toate ca suntem aici de juma' de an, inca nu am reusit sa vedem tot in orasul vechi.
Orasul Lübeck se afla situat pe raul Trave si pana in sec al XVII-lea a fost unul dintre cele mai importante orase europene. Si astazi are o importanta deosebita in comertul maritim german, mai ales cu tarile nordice.


Orasul vechi cu cladiri din secolele XV-XVI, biserici, monumente, depozite de marfuri s-a pastrat in mare parte intact chiar si dupa distrugerile din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Iar centrul istoric vechi din Lübeck a fost inscris in patrimoniul cultural mondial UNESCO in anul 1987. Sursa Wikipedia

Putina istorie, asa ca sa va dati seama ca sunt multe de vazut in oras. Iar noi mai avem de mers in 'cercetari' pentru a face alte 'descoperiri'.
 Sa las insa istoria (nu-i unul dintre punctele mele forte, de altfel :)) si sa trec la plimbarea noastra intr-o zi superba de vara. O zi cu mult soare, cu multi turisti veniti sa viziteze orasul iar noi, pentru 5-6 ore ne-am simtit in vacanta in Lübeck.
 Partea veche a orasului se afla pe o insula, inconjurata de raul Trave. Plimbarea noastra a inceput cum era si firesc pe langa cursul apei. Gabri a admirat multe barci din lemn si a visat la pirati....


 Si ceva modern...

Se pot face plimbari cu vaporasul... Noi am lasat-o pe alta data deoarece mami are rau de mare iar tati nu era cu noi :)





Cine nu si-ar dori un mic dejun sau o cina romantica aici?!?!

Gabri s-a cocotat peste tot si a vrut sa imortalizam momentul...


Ne-am odihnit si ne-am racorit in parc...


 Poarta Holstentor este simbolul orasului Lübeck. Am reusit sa-l vizitam si in interior si ne-a palcut tare mult. Dar mai multe despre Poarta intr-o alta postare... Acum doar cateva poze:




Am trecut si pe langa Teatrul de Papusi, care are si un muzeu in interior. Vizitarea muzeului am lasat-o pentru alta data, acum l-am admirat din afara....



Salutari din Lübeck...


Si iar Trave...


...lacate si lacatele...

In armonie cu...natura...

Ne-am plimbat si printr-un parc natural, o oaza de liniste, verdeata si racoare...




In parc mirosea numai a iasomie si a tei ....



 Aceasta a fost una din hoinarelile noastre prin oras, intr-o zi de vara. Multumim ca ne-ati insotit si va asteptam si la urmatoarea plimbare, virtual sau sa va fim ghizi daca veti ajunge aici.
Numai bine!

Un comentariu: