Am decis sa particip cu pateurile cu leurda (reteta aici) si desigur cu ceva dulce si bun, o tarta rustica.
Reteta acestei tarte am gasit-o intr-un numar mai vechi din revista 'Click!Pofta buna!', reteta pe care am mai modificat-o pe ici pe colo ...
Trec rapid la tarta ca nu-i vreme de pierdut .....
Pentru aluat:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 250g faina
- 150g unt la temeperatura camerei
- 60ml apa
- un praf de sare
- 1 praf de copt
- zahar vanilat
- 50g alune de padure
Pentru umplutura:
- 5-6 mere
- un borcan gem de prune
- o lingura gris
- zahar vanilat
In plus zahar pudra aromatizat cu vanilie
Preparare:
Amesteci untul cu galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si apa rece. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si cacaua si framanti un aluat potrivit de tare. Il dai la frigider pentru cel putin 30 de minute
Intre timp coci alunele, le cureti de coaja si le tai marunt.
Tapetezi tava cu hartie de copt, hartie pe care mai intai o treci printr-un jet de apa rece si o storci foarte bine. Intinzi aluatul in foaie si o asezi in tava, imbracand si peretii. Daca foaia se rupe in timp ce o asezi, nu-i nici o problema o poti repara, netezind cu mana. Presari grisul, deasupra intinzi gemul de prune, apoi alunele taiate.
Cureti merele de coaja, indepartezi casutele cu samburi si le tai felii. Asezi feliile de mar ca in imagine sau dupa bunul plac :).
Presari zahar vanilat peste mere si introduci tava in cuptorul incins , pentru 40-45 de minute, la 180°C.
Servesti tarta pudrata cu zahar aromatizat cu vanilie.
Pofta maxima!
Emella , mc bucur tare ca ai resuit sa pregatesti si-o tarta !! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc !!
Adina, cu mult drag! plus ca suntem niste devoratori de dulciuri de la cel mai mic pan' la cel mai mare:)
Ștergere